İçerik Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz

Pendik Belediyesi AÇEM Başvuruları Başlıyor

AÇEM GENEL ESASLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

Kayıt için Pendik Belediyesi Mobil Uygulamanın Cep Telefonlarına yüklenmesi gerekmektedir.

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (Android Cep Telefonları İçin)

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (İOS Cep Telefonları İçin)

Mobil Uygulamayı indirdikten sonra Başvurular-Açem Başvuruları 'dan kayıt yaptırabilirsiniz.

• AÇEM lerde verilen okul öncesi eğitimden 48-72 ay çocuklar faydalanır.

• 01 Ekim 2015 – 01 Ekim 2017 tarihi arası doğumlu çocuklar kayıt yapılacaktır.

• Kayıtlar başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.

• Eğitim gören çocukların velisinin Halk Eğitim Müdürlüğünün açacağı kurslardan birine katılması zorunludur. Çocuklar eğitime başlayınca veliler de aynı anda kursa katılacaktır.

• AÇEM’lerde Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi müfredatı işlenecektir.

• COVID-19 şartları konusunda Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararlar AÇEM’lerde de uygulanacaktır.

• Eğitim gören çocuklar, eğitime velisinin izni ve bilgisi dahilinde katılır, bununla birlikte veli tüm sorumluluğu almış olur.

• Şartları uymayan veya yanlış beyan verilen öğrencilerin kayıtları velilerine bilgi verilerek silinecektir.

• Orta ve ağır zihinsel engelli, %100 görme ve işitme engelli öğrencilere hizmet verilememektedir.

• AÇEM, İstanbul Valiliği tarafından alınan tatil kararlarına aynen uyar.

• Her bir AÇEM’in kapasitesinin %50’si kadar yedek kayıt alınacaktır.

• Türkçe konuşabilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları da alınacaktır.

• Okul öncesi eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz ücretsizdir.

• Eğitimler p.tesi-çarşamba-cuma 1. grup 08.30-12.30 ve 2. grup 13.30-17.30; salı-perşembe-c.tesi ise 1.grup 08.30-12.30 ve 2.grup 13.30-17.30 arası yapılacaktır. Gruplar öğrencinin yaş durumuna göre idare tarafından belirlenecektir. Bir öğrenci haftada üç yarım gün eğitim alacaktır.

• 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 4 Ekim 2021’de başlayacaktır, 17 Haziran 2022’de sona erecektir.

• Veli kurs seçimi ve evrak teslimi için SMS’le bilgilendirme yapılacaktır.

• Pendik Belediyesi gerekli görülen hallerde AÇEM’lerde verilen eğitim, kurs ve diğer alanlarda her türlü değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

• Kayıtlar belediyemizin mobil uygulaması üzerinden 3 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır.

25 Ağustos 2021