İçerik Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz

AÇEM Genel Esasları ve Kurs Kayıt Kuralları

AÇEM GENEL ESASLARI VE KURS KAYIT KURALLARI

• AÇEM’lerde verilen okul öncesi eğitimden 48-72 ay çocuklar faydalanır.

• 12 Eylül 2016 – 12 Eylül 2018 tarihi arası doğumlu çocuklar asil olarak kayıt yapılacaktır.

• Başvurular ön kayıttaki sıra numarasına göre değerlendirilecektir. Şartları uymayan, yanlış beyan veren velilerin çocuklarının kayıtları, velilerine bilgi verilerek silinecektir.

• Kayıtlar ön kayıt olup, asıl kayıt için istenilen belgeler (velinin kimlik fotokopisi, çocuğun bir adet vesikalık fotoğrafı ve kimlik fotokopisi) velilere kayıt mesajı geldikten sonra, kayıt olunan AÇEM’e teslim edilecektir.

• Eğitim gören çocukların velisinin, Halk Eğitim Müdürlüğünün açacağı kurslardan birine katılması zorunludur. Çocuklar eğitime başlayınca velilerde aynı anda kursa katılacaktır.

• Milli eğitim müdürlüğünün okul öncesi müfredatı işlenecektir.

• Orta ve ağır zihinsel engelli, %100 görme ve duyma engelli öğrencilere hizmet verilememektedir.

• Öz bakım ihtiyaçlarını karşılayamayan, bulaşıcı hastalığı olan ve bez kullanan çocuklar eğitime kabul edilmeyecektir.

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı ön kayıtları 21 Temmuz Perşembe günü başlayacaktır. Her bir AÇEM’in kapasitesinin % 50’si kadar yedek kayıt alınacaktır.

• Kayıtlarda öncelik hiç eğitim almamış öğrencilere tanınacaktır. Daha önce AÇEM’lerden eğitim almış öğrenciler eksik kontenjan kalması halinde değerlendirilecektir.

• Türkçe konuşabilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları alınacaktır.

• Okul öncesi eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz ücretsizdir.

• Eğitimler Pazartesi-Çarşamba-Cuma (1. grup-08:30-12:30 2.grup-13:00-17:00), Salı-Perşembe-C.tesi (1.grup- 08:30-12:30 2.grup-13:00-17:00) yapılacaktır. Gruplar öğrencinin yaş durumuna göre idare tarafından belirlenecektir. Bir öğrenci haftada üç yarım gün eğitim alacaktır.

• Kurslara katılan velilerden Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 1. dönem 100 TL, 2. dönem 100 TL kurs ücreti alınacaktır.

• Çocukların eğitim yılı boyunca kullanacağı eğitim seti idare tarafından belirlenecek ve ücretini velisi karşılayacaktır.

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 12 Eylül 2021’de başlayacaktır, 16 Haziran 2023’te sona erecektir.

• Pendik Belediyesi gerekli görülen hallerde AÇEM’lerde verilen eğitim, kurs ve diğer alanlarda her türlü değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

• Kayıtlar belediyemizin mobil uygulaması üzerinden alınacaktır.

Kayıt için Pendik Belediyesi Mobil Uygulamanın Cep Telefonlarına yüklenmesi gerekmektedir.

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (Android Cep Telefonları İçin)

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (İOS Cep Telefonları İçin)

Mobil Uygulamayı indirdikten sonra Başvurular'dan kayıt yaptırabilirsiniz.

21 Temmuz 2022