İçerik Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz

İbb Şehir Tiyatroları Artık Pendik’te, İlk Oyun Asırlık 'hisse-i Şayia'

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları   “Hisse-i Şayia” oyunuyla  Pendik'te  perde açıyor.  Şehir Tiyatroları  100 yıllık geçmişe sahip oyunu, 1 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Oyunun biletleri tek fiyat üzerinden 10 TL’ye satışa sunulacak.

Pendik, İstanbul’da İBB Şehir Tiyatroları’nın oynandığı 8. ilçe oluyor. Bundan böyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni oyunlarını Pendik’te de sergileyecek. Oyunlar, kültür-sanat sezonu boyunca son tekniklerle donatılmış sahneye sahip Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Pendik’te gösterime girecek ilk oyun ise asırlık oyun olarak nitelendirilen Hisse-i Şayia” komedisi olacak.

Bilet ücreti tek fiyat 10 TL

“Hisse-i Şayia” oyunun biletleri bugünden itibaren Pendik Belediyesi, web sitesi www. pendik.bel.tr adresinden alınabilecek. Oyunun biletleri tek fiyat üzerinden 10 TL’ye satışa sunulacak.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi edinmek ve doğrudan bilet satın almak için aşağıdaki linki kullanmanız yeterli.

Tam bir evlilik komedisi

1 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak olan “Hisse-i Şayia” Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'ye ait bir komedi oyunu. Ünlü Tiyatro Sanatçısı Zihni Göktay’ın da oynadığı eserin konusu ise şöyle: Ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan "hissei şayia" karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan, aslında herşeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

26 Kasım 2018