İçerik Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz

Geçmişten Günümüze Su Kültürü Sergileniyor

“Suyla Gelen Şifa” Sergisi, 8-31 Ocak tarihleri arasında geçmişten günümüze su kültürünü taşıyan yüzlerce yıllık eserleri Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde bir araya getiriyor.

Roma ve Selçuklu dönemi muslukları, Osmanlı askerlerinin esaretlerinde kullanmış oldukları bardaklar (esaret bardakları), Sultan Abdülmecid Han’ın fermanı, eşi benzeri olmayan şifa tası, Osmanı döneminde Hac’da ve günlük yaşamda kullanılan su mataraları, tarihi fotoğraflar ve suyla ilişkin gelenekleri de yansıtan yüzlerce yıllık eserler bu sergide görülebilecek.  Sergilenen eserler arasında Testiler, leğen ibrik takımları, maşrapalar, sürahiler, kazandan nalına kadar çeşitli hamam takımları geçmişten günümüze geniş bir kültürün izlerini taşıyor.

Pendik Belediyesi tarafından geçmişe ayna tutmak üzere düzenlenen sergi, Anadolu Su Medeniyeti Müzesi Koleksiyonunu paylaşan Adell Armatür, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü ile İslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleşti. Serginin Küratörü ise Erkan Doğanay. Pendik Belediyesi, aynı zamanda sergiyle birlikte katalog da yayınlayarak önemli bir eseri kültür dünyasına kazandırdı.

03 Ocak 2019